Info till boende – december 2021

Skräp på gemensamma ytor

Tyvärr inleds årets sista nyhetsbrev med ett lite tjatigt påpekande. De senaste veckorna har styrelsemedlemmar ett antal gånger städat upp skräp som har lämnats i de gemensamma ytorna i huset: kaffepulver och sopor i hissen, mjöl i entrén, sprayburkar, påsar med halvätna bullar, och spår av färgstänk i entrén på Varvsgatan. Dessa grejer städar tyvärr inte upp sig själv – vi äger fastigheten tillsammans och det är allas ansvar att städa upp efter sig.

Föremål i trapporna

En påminnelse om att vi inte ska ställa föremål utanför lägenheterna eller i trappan (t.ex. skor, sopor, mattor, stege etc.) Dessa innebär en brandrisk, både när det gäller att undvika brand i trapporna och säkerhet vid eventuell utrymning i mörkret.

Renovering och byggsäckar

Som ni säkert vet brann det i en byggsäck utanför entrén till Varvsgatan för några veckor sedan. Branden orsakade skador på husets fasad, dessutom var det en mycket otäck upplevelse för de som vaknade till lågor utanför fönstret. Vid renovering i lägenheten är det viktigt att alla följer de aktuella reglerna för att ställa byggsäckar på gatan. Vi kommer att uppdatera renoveringssektionen på hemsidan i linje med dessa regler. I samband med renoveringsarbete får ni även gärna påminna era byggentreprenörer att portdörrarna ska vara stängda när de inte används.

Byggarbete på gården

Som de flesta av er nog har märkt, har det börjat monteras byggställningarna på gården. Det är kopplat till garantiarbetet för att åtgärda fel på vindsterrasserna. Det kommer att vara stökigt på gården i några veckor, men byggställningarna och bygghissarna gör att vi slipper byggstöket i trapporna, hissarna och i de påverkade lägenheterna.

Snart är det jul!

Vi vill som vanligt påminna om några enkla råd i samband med julfirandet. Tänk på att vara extra försiktiga när ni tänder levande ljus i lägenheten – se till att de släcks ordentligt när alla har lagt sig och när ni lämnar lägenheten. Vi rekommenderar att levande ljus hålls på bra avstånd från julgranen och att ni har koll på lekande barn, viftande hundsvansar etc i närheten av ljus. Brandsläckare finns i trappan på alla våningsplan om de mot förmodan skulle behövas.

Vanligtvis ökar risken för inbrott under julhelgerna när många åker iväg till vänner, familj och bekanta. Ni som är kvar i huset – håll gärna lite extra koll på de gemensamma utrymmena och se till att portdörrarna stängs ordentligt. Vi rekommenderar att ni alltid låser lägenhetsdörrarna inifrån när ni är hemma så ni inte får ovälkomna julgäster.

Vi hoppas såklart på lite snö för att ljusa upp under de mörka månaderna, och att vi alla hjälps åt att skotta på innergården vid behov under vintersäsongen.

God jul allihop, och vi ses i 2022!