Info till boende – april 2021

Årsmötet 27 april

Årsmötet 2021 äger rum den 27:e april, 18.30. På grund av de exceptionella omständigheterna med Covid-19 kommer vi hålla mötet digitalt via Teams eller annan mötesapplikation. Kallelsen till mötet har du fått tillsammans med det här brevet, men vi återkommer med mer specifik info om hur man loggar in till mötet .

Vårstädning

Det är dags för vårstädning! Vi möts upp på innergården den 3:e maj kl. 18.00 för att gå igenom det som behöver fixas. Som vanligt blir det korvgrillning och något att dricka när vi är klara. Precis som förra året tar vi hänsyn till rådande situation och försöker därför hålla rimligt avstånd under tiden. De som har förkylningssymtom eller tillhör riskgrupper hoppas vi kunna träffa nästa gång i stället. I samband med vårstädning erbjuds föreningens medlemmar att lämna grovsopor bredvid de fasta träsofforna vid den stora odlingslådan på gården. Grovsoporna fraktas till ÅVC dagen efter.

Inbrott i postfacken

Vi har på sistone haft ett antal inbrott och inbrottsförsök i våra postfack. Vi rekommenderar att alla medlemmar tömmer postfacken varje dag för att undvika inbrott och att bli av med brev och paket i onödan. Tjuvarna verkar rikta sig in på facken som ser ut att kunna innehålla paket, dvs de som inte tömts på några dagar. Fundera gärna på om du har en granne eller kompis som kan tömma ditt postfack om du ska vara borta i flera dagar.

Vill du vara med i styrelsen?

Förhoppningsvis har alla fått en lapp från valberedningen i brevlådan. Vi behöver nya medlemmar i styrelsen! Ett mycket roligt arbete där man verkligen får engagera sig i det som händer i våra fina hus. Ta gärna kontakt med Ida Johnsson, 070 226 1854 eller Petra Brinck, 073 660 0163 om du vill veta mer.

Big Bag?

Är det någon i huset som har glömt att beställa hämtning av den Big Bag som står direkt utanför Heleneborgsgatans entré? I så fall får du gärna ordna det. Om den fortfarande står kvar om ett par veckor kontaktar vi Big Bag för mer info.

Snart vår!

Håll ut, våren är runt hörnet  Som vanligt kommer vi anordna en trädgårdskväll med grillning i början av maj för att förbereda gården för de efterlängtade sommardagarna. Håll utkik efter lappen med mer info som kommer snart. Och ni som är nya i huset, kom gärna och säga hej! Som vanligt ber vi er som har cyklar som är trasiga eller inte används att ta bort dem så att vi frigör så mycket plats som möjligt till att njuta av gården under sommaren.

Påminnelse: Grovsopor i soprummet

Upprepning från förra infobrevet till er som fortfarande ställer stora kartonger och andra grovsopor i soprummet – vi har inte grovsopshämtning i huset. Föreningen måste betala när grovsopor fraktas bort och detta på sikt kan medföra avgiftshöjningar eller engångsfaktureringar till alla. Ta i stället en liten promenad 100 meter längs Heleneborgsgatan till återvinningsstationen 😉