Info till boende – december 2020

Snart är det jul!
Julen och slutet på detta konstiga år närmar sig och vi vill gärna ge er några enkla råd i samband med julfirandet. Tänk på att vara extra försiktiga när ni tänder levande ljus i lägenheten – se till att de släcks ordentligt när alla har lagt sig och när ni lämnar lägenheten. Vi rekommenderar att levande ljus hålls på bra avstånd från julgranen och att ni har koll på lekande barn, viftande hundsvansar etc i närheten av ljus. Brandsläckare finns i trappan på alla våningsplan om de mot förmodan skulle behövas.

Vanligtvis ökar risken för inbrott under julhelgerna när många åker iväg en sväng till vänner, familj och bekanta. Det blir säkert mindre resande detta år men om ni är kvar i huset under julveckorna, håll gärna lite extra koll på de gemensamma utrymmena och se till att portdörrarna stängs ordentligt. Vi rekommenderar att ni även låser lägenhetsdörrarna inifrån när ni är hemma så ni inte får ovälkomna julgäster.

Vi hoppas såklart på lite snö för att ljusa upp under de mörka månaderna, och att vi alla hjälps åt att skotta på innergården vid behov under vintersäsongen.

Grovsopor i soprummet och soppåsar i trappan
En påminnelse till er som ställer stora kartonger och andra grovsopor i soprummet – vi har inte grovsopshämtning i huset. Föreningen måste betala när grovsopor fraktas bort och detta på sikt kan medföra avgiftshöjningar eller engångsfaktureringar till alla. Ta i stället en liten promenad 100 meter längs Heleneborgsgatan till återvinningsstationen 😉

Vi vill också påminna om att det är förbjudet att ställa soppåsar och andra föremål utanför lägenhetsdörren och i trappan. Förutom att det är otrevligt för grannarna innebär det en brandrisk.

Ventilation i lägenheterna
Vi har fått några frågor om lukter och ventilation i vissa lägenheter. Det kan tyvärr hända att det luktar matos eller rök då och då när man bor i ett gammalt hus. Ett enkelt sätt att kontrollera grundförutsättningarna för bra ventilation i lägenheten är att kolla ventilerna som sitter ovanför fönstren. De ska alltid vara öppna för att ventilationen ska funka optimalt – om de är stängda kan det bli brist på tilluft som tar bort lukter. Naturligtvis ska ni ta kontakt med styrelsen om det verkar vara allvarliga brister i ventilationsfunktionen.

Gör grannarna glada!
Ett tips om ni vill göra något schysst för grannarna – skicka gärna ner hissen till nedre botten igen efter användning så den är klar för nästa person att använda.

God jul allihop och låt oss hoppas på ett bättre år 2021!