Info till boende – oktober 2020

Höststädning och grovsopor
Det är dags för höststädning! Vi möts upp på innergården kl. 17.30 den 15:e oktober för att gå igenom det som behöver fixas. Som vanligt blir det korvgrillning och något att dricka när vi är klara. Vi rekommenderar de som tillhör riskgrupper eller har förkylningssymtom att stanna hemma denna gång – vi ser fram emot att ses en annan gång i stället!

I samband med höststädning erbjuds föreningens medlemmar att lämna grovsopor bredvid de fasta träsofforna vid den stora odlingslådan på gården. Grovsoporna fraktas till ÅVC dagen efter.

Hissen på Varvsgatan
Varje gång vi anmäler våra hissar till S:t Eriks Hiss och de skickar ut personal, betalar föreningen extra avgifter. De senaste 6 månaderna har vi betalat 30 000 SEK till S:t Eriks Hiss, framförallt i samband med hissen på Varvsgatan. De flesta gångerna har det visat sig att gallerdörren inte stängts ordentligt och öppnat sig mellan två våningsplan – då stannar hissen som en säkerhetsåtgärd. Därför är det viktigt att du som använder hissen stänger gallerdörren ordentligt. Det innebär att skjuta dörren hela vägen tills det tar stopp. Om dörren stängs för hårt kan den studsa tillbaka och hamna i mellanläge – då riskerar den att öppnas nästa gång hissen rör sig och hissen måste då återställas av S:t Eriks Hiss. Tänk även på detta när du stänger gallerdörren efter användning.

Vi vet att situationen inte är optimal, men det blir en stor kostnad att ersätta gallerdörren helt och hållet. Det är dessutom andra projekt som behöver prioriteras framför detta, t.ex. säkerställning av värmesystem, renovering av tvättstugan.

Cyklar under vintern
De som har cyklar som inte används under vintermånaderna – ställ gärna in dem i förrådet eller på tvättstugstaket. På det sättet skapar vi mer plats på gården.

Trevlig höst, hoppas alla mår bra – vi ses på städkväll!