Info till boende – december 2019

Jultidsråd

Julen närmar sig med stormsteg och vi vill gärna ge er några enkla råd i samband med denna fröjdefulla tid på året.

Tänk på att vara extra försiktiga när ni tänder levande ljus i lägenheten – se till att de släcks ordentligt när alla har lagt sig och när ni lämnar lägenheten. Vi rekommenderar att levande ljus hålls på bra avstånd från julgranen och att ni har koll på lekande barn, viftande hundsvansar etc i närheten av ljus.

Risken för inbrott ökar under julhelgerna när många kanske åker iväg en sväng till vänner, familj och bekanta. Om ni är kvar i huset under julveckorna, håll gärna lite extra koll på de gemensamma utrymmen och se till att portdörrarna stängs ordentligt (problemet med porten på Heleneborgsgatan ska förhoppningsvis vara åtgärdat nu – se nedan). Vi rekommenderar att ni även låser lägenhetsdörrarna inifrån när ni är hemma så ni inte får ”ovälkomna” julgäster.

Om ni ska åka utomlands eller ska vara borta i en längre period, lämna gärna en nyckel hos en kompis eller familjemedlem. Vattenskador och liknande händelser är mycket sällsynta, men risken för omfattande skador minskar när man lätt kan komma in i en lägenhet.

Porten Heleneborgsgatan

Ni har säkert lagt märke till att dörrmotorn i porten Heleneborgsgatan har strulat de senaste veckorna. Storholmen har tyvärr begränsad kunskap kring detta så vi har behövt anlita specialister för att titta på problemet. Nu är det förhoppningsvis löst – det var en relä som behövde bytas ut i motorn. Maila gärna styrelsen på styrelsen@muttern9.se om ni märker att dörren slutar fungera igen.

Var schysst med hissen : )

Ett tips om ni vill göra något schysst för grannarna – skicka gärna ner hissen till nedre botten igen efter användning så den är klar för nästa person att använda.

Vi önskar god jul och gott nytt år till alla våra fantastiska grannar. Ta hand om er!

Hälsningar,

Styrelsen, BRF Muttern 9