Info till boende – september 2019

Höststädning 1:a oktober, kl.18.00
Det är dags för höststädning! Vi möts upp på innergården kl. 18.00 den 1:a oktober för att gå igenom det som behöver fixas. Det blir som vanligt korvgrillning och något att dricka när vi är klara. Ett bra tillfälle att träffa grannarna om ni är nyinflyttade! I samband med höststädning erbjuds föreningens medlemmar att lämna grovsopor bredvid de fasta träsofforna vid jordgubbsodlingen på gården. Grovsoporna fraktas till ÅVC dagen efter.

Plastbrickor till tidningshållare
Äntligen har vi fått plastbrickorna till lägenhetsdörrarna! De sätts upp i samband med höststädningen och Storholmen (vår fastighetsförvaltare) ser till att vi får enhetliga namnskyltar.

Vattenskada Varvsgatan
Under sommaren drabbades en företagslokal och en lägenhet på Varvsgatan av vattenskador som orsakades av stopp i stammen. Hantverkaren som tog bort stoppet hittade bland annat blöjdelar som hade spolats ner i toaletterna i huset. Vi vill påminna om att endast toapapper får spolas ner i toaletterna. Annat material går inte att bryta ner och leder så småningom till stopp. Vi ber er att vara uppmärksamma på detta. Återställning av lägenheter/lokaler efter vattenskador kan ta flera veckor/månader. Det blir ansträngande för de som behöver flytta med familjen till tillfälliga bostäder, samt dyrt för föreningen när vissa projektkostnader inte täcks av försäkringen.

Påminnelse – email adresser
I det senaste nyhetsbrevet bad vi alla skicka in email-adresser så att styrelsen snabbt kan skicka ut viktig info till alla i huset när det är nödvändigt, t.ex. för att informera om problem med vatten/värme, översvämning i källaren etc. Vänligen skicka era mailadresser till styrelsen@muttern9.se tillsammans med namn, gata (Heleneborgsgatan eller Varvsgatan) och lägenhetsnummer om inte ni redan gjort det.

Cyklar på gården
Har ni cyklar på gården som inte kommer att användas under vintern? Ställ gärna dem i cykelförrådet på Varvsgatan 6 eller på terrassen ovanför tvättstugan. På det sättet minimera vi cykelträngseln på innergården.

Balkonggruppen
Bor du/ni med fönstren ute mot gatan och är intresserade av att undersöka möjligheten till balkong? Vi har en balkonggrupp som kommer att återupplivas under hösten. Skicka ett mail till styrelsen@muttern9.se med ämnet balkonggrupp om du/ni är intresserade!

Gratis tidningar – igen!
Vi vill påminna IGEN om att alla själva ansvarar för att ta hand om oönskade gratistidningar. Det är absolut förbjudit att t ex lägga dem i entréerna eller under/ovanför postfacken. Förutom att det ger ett stökigt intryck i entréerna så innebär det en brandrisk.

Brandsläckare
Tack till alla som skickade in bud på brandsläckarna. Vi blev inte direkt överösta med svar, så alla bud har accepterats 🙂 Vi delar ut brandsläckarna till budgivarna i samband med höststädningen.