Info till boende – 11 sep 2015

Installation av fiber
Under vecka 37 påbörjar Ownit arbetet med att dra in fiber i fastigheten. Arbetet fortsätter under vecka 39-40 med installationer inne i lägenheterna. Ownit kommer att sköta nyckelhantering enligt senare separat anslag.

Vi återkommer med ytterligare information om när nätet är redo att tas i drift. Det kommer även ytterligare information om föreningens val av tv-anslutning – att antingen fortsätta med befintligt koaxialkabelsystem eller ansluta IP-TV via den nya fiberinstallationen.

Nya balkonger
3 medlemmar kommer att uppföra balkonger mot innergården under hösten (samma modell som övriga balkonger). Arbetet är planerat att pågå under vecka 39 till och med 46. Detta kommer att medföra att byggställningar är resta på innergården. Balcona, som har hand om entreprenaden, informerar vidare med separata anslag i portarna.

Höststädning
Söndagen den 25 oktober är det dags för gemensam höststädning av framför allt vår innergård. Vi samlas på innergården kl 13:00. Efter avslutat arbete bjuder föreningen på pizza.

Målning av fönster
Tidigare har vi i styrelsen aviserat en utvändig renovering och målning av fastighetens fönster, dörrar till vädringsbalkonger och entrédörrar. Beslut har tagits om att skjuta på denna åtgärd till nästa år. Detta för att få en jämnare fördelning av föreningens underhåll och investeringar.

Dörrarna i Heleneborgsgatans port
Det står sedan en tid två dörrar uppställda vid hissen i Heleneborgsgatans trappuppgång. Dörrarna ska sitta mellan entréutrymmet och trappuppgången. Gångjärnen är inlämnade för renovering men slarvades bort av den firma som åtagit sig att utföra arbetet. Tyvärr tar det tid att hitta nya gångjärn som passar.

Trevlig höst!
/Styrelsen (styrelsen@muttern9.se)